HISTORIEK  I  NIEUWS  I  VRIJE TIJD  I  KALENDER  I  STRATENPLAN  I  BESTUUR EN DIENSTEN   I  DAGELIJKS LEVEN  I  FOTO'S  I  CONTACT  I  SPONSORS   I  HOME

 

 

NAAM: Wondelgemse Wandelvogels

ADRES: Westergemstraat 253 9032 Wondelgem

TELEFOON: 09/2539206

E-MAIL: j.vandeveire@scarlet.be

WEBSITE: http://wondelgemsewandelvogels.weebly.com/activiteitenkalender.html

EXTRA INFO: De wandelgroep is gegroeid uit een reeks oefenwandelingen voor een tocht van Wondelgem naar Damme in 1967.
Daarnaast werd in 1966 reeds de eerste "Wondelgem Wandelt" georganiseerd. Een organisatie die nu nog steeds van start gaat de eerste zondag na de 15de augustus (wanneer de 15de niet op een zaterdag valt). Sinds 1998 werd hieraan "Wondelgem Fietst" gekoppeld.
Vanaf 1969 werd nauw samengewerkt met de plaatselijke VTB-VAB-afdeling. In 1970 was Jozef van de Veire, bezieler van de groep, medestichter van de VWB Vlaamse Wandelaarsbond en werd de naam van de groep VWB Wondelgemse Wandelvogels.
In 1972 verscheen voor het eerst het clublad "De Wandelvogel". In 1977 werd Jozef van de Veire, nationaal secretaris van de VWB en werd de titel van het clubblad afgestaan aan de Vlaamse Wandelaarsbond.
Het wandelprogramma van de "Wondelgemse Wandelvogels" is een afwisselend programma voor "stappers" en voor "wandelaars". Vanaf oktober tot maart krijgen de stappers de gelegenheid zich in te lopen voor de jaarlijkse Dammetocht (zaterdag het dichtst bij 21 maart) aan de hand van een tiental voormiddagtochten van circa (maximaal) 20km.
Daarnaast kunnen de wandelaars genieten van een zestal avondwandelingen (einde april- begin juli) en vanaf september tot april een maandelijkse namiddagwandeling (afstand maximaal 12 km). Bij uitzondering van de "Wondelgem Wandelt" zijn alle wandelingen geleide groepswandelingen. Dit programma wordt aangevuld met een paar fietstochten en de nationale activiteiten van de VWO.
Voor het uitwerken van de wandelingen en fietstochten wordt de voorzitter bijgestaan door: Robert Hemelsoet, Arthur Moens, Mieke Poelman. Wondelgem Wandelt


DOWNLOAD HIER DE WANDELKALENDER